Piratenmarkt, de marktplaats voor piraten

Wij van Piratenmarkt willen graag gebruik maken van de optie om een artikel in te sturen.

PiratenmarktSinds Augustus 2021 is PiratenMarkt.nl online, de Marktplaats voor piraten. Dat klinkt misschien een beetje eng idee, piraten, maar ook dat zijn gewoon mensen, die een hobby hebben, die niet iedereen heeft. Als je denkt over piraten, dan denk je al gauw, dat moet illegaal zijn. Dat is zeker niet zo. Er zijn op onze marktplaats spullen te koop, die je op andere marktplaatsen niet ziet. Daar is niets illegaals aan. Het feit is, je moet het ergens een podium geven, en op de "gewone Marktplaats" staat alles tussen de iPhones en de GSM-trackers. Ook staat het daar vol met commerciële advertenties, logisch, er zit een heel bedrijf achter. Wij willen het anders doen, door deze spullen hier aan te laten bieden. Dat kan gewoon gratis, alleen een link naar je website kost een klein bedrag, wat een schijntje is vergeleken met Marktplaats.

 

Wat wordt er zoals aangeboden op PiratenMarkt.nl?

Eigenlijk gewone spullen die al gewoon te koop zijn, alleen interessant voor de hobby. Te denken is aan bijvoorbeeld naar 3.5m omgebouwde tuner, antennes, audioprocessing, antennemasten, mengpanelen, studio microfoons en nog veel meer studio apparatuur

Kan ik als "gewone man/vrouw" ook kopen en verkopen?

Jazeker, het is gewoon een simpele marktplaats, waar je ook bijvoorbeeld weerstanden, condensatoren, printplaten, en radio's kunt vinden. Als je iets aanbied, moet het natuurlijk wel iets met de hobby te maken hebben. Een wasmachine bijvoorbeeld wordt niet toegelaten.

We hebben een voorbeeld genomen aan zendamateur-marktplaats.nl, daar wordt op de zelfde wijze gebruik van een bepaalde hobby, spullen aangeboden, en ook die website wordt door menig zendamateur gevonden. Zendamateurs en radioamateurs willen geen marktplaats wat vol staat met niets zeggende en irritante reclames, die willen eenvoud. Daar zijn wij dan in gesprongen, in dat gat.

Moet er dan geen winst gemaakt worden?

Nee, dit is een particulier initiatief, en wij laten de website draaien op de betalingen die binnenkomen doordat er een link wordt geplaatst naar een website van bv een bedrijf. Het gaat om kleine bedragen, en we vinden het gewoon leuk om dit te doen, en we willen hier een succes van maken.

Dus, heb je iets met deze hobby, plaats je advertenties op deze website, geen gezoek tussen andere advertenties, maar gewoon een verzamelplaats. 

Tot ziens op PiratenMarkt.nl